Levyvalmis talopaketti metsän rauhaan

Metsäiselle tontille rakennettu levyvalmis talopaketti Ylivieskassa

Ideat kerättiin palapeliksi A3:lle printatuista huonetiloista, jotka olivat monista erilaisista pohjakuvista. 

Tiina Isokääntä & Jukka Karhukorpi

 

Talon pohjakuva
 • Valmistunut 2021
 • Huoneistotiedot 5 mh
 • Valmiusaste Levyvalmis talopaketti
 • Huoneistoala 172 m²
 • Seinärakenne Puuelementti
 • Kerrosala 194 m²
 • Lämmönlähde Maalämpö
 • Huonekorkeus 2800 mm
 • Kotimestari Vesa Savolainen
  Vesa Savolainen Kotimestari

VieskaKoti toteutti talon levyvalmiina

Tiina Isokäännän ja Jukka Karhukorven korkeaharjakattoinen talo sijaitsee omassa rauhassaan metsäisellä tontilla lähellä Ylivieskan keskustaa.

Saadessaan tiedon tästä tontista, ei Jukan tarvinnut hetkeäkään miettiä, vaan kaupat tontista tehtiin heti. Jukka oli etsinyt metsäistä tonttia läheltä keskustaa, mutta joka saisi sijaita silti haja-asutusalueella.

Talo on Jukalle jo neljäs hänen rakennuttamansa talo, niin osaamista ja kokemusta rakentamisesta jo löytyikin. Säästöäkin tuli, kun talon levyvalmiina talopakettina toteutti. Muun muassa terassit, lattioiden tasoitukset, laatoitukset, kalusteiden asennukset, seinien maalaukset ja lattioiden listoitukset rakennuttajat tekivät itse.

Kysyttäessä miten jo neljäs talo, niin vastaus oli, että kun ei osaa Jukka toimettomanakaan olla.

Taloa on asuttanut nyt noin vuoden verran Tiinan ja Jukan uusioperhe. Perheeseen kuuluu Tiinan ja Jukan lisäksi pari täysi-ikäistä, ammattikoululainen, yläkoululainen ja kaksi pienempää prinsessaa. Noin vuoden asumisen jälkeen, vuositarkastusta odotellessa, ei ole isompia ongelmia ilmennyt.

Miksi VieskaKoti?

Omegakeittiöiden myyntipäällikkönä toimivalle Jukalle VieskaKoti oli tietysti tuttu, koska Omegakeittiöt toimittavat keittiöt kaikkiin VieskaKoteihin. Tarjous piti luonnollisesti pyytää siis myös VieskaKodilta.

Tarjouksia Jukka ja Tiina pyysivät kaiken kaikkiaan muutamilta talotoimittajilta, mutta VieskaKoti valikoitui talon rakentajaksi melko nopeasti toimitussisältönsä ansiosta.

Hintakin oli VieskaKodilla kilpailukykyinen.

 

Talossa on katonrajat ja ikkunapielet toteutettu listattomana.

 

Mutta eniten VieskaKodin valintaan talon rakentajakasi vaikuttanut asia oli listattomuus. Muut toimijat eivät oikein halunneet toteuttaa kattoja ja ikkunapieliä listattomana. Jotkut lupasivat sen verran, että listaton viimeistely voidaan tehdä ja vuositarkastuksessa korjata yhden kerran.

VieskaKodin Vesa Savolainen kuitenkin lupasi, että VieskaKoteihin on listattomia katonrajoja tehty jo vuosikausia, eikä yhtään reklamaatiota ole tullut. Jukka hoksasikin rakentamisen aikana, miksi VieskaKodin listattomat toteutukset kestävät ja mikä on niissä ratkaiseva tekijä. Vaikka pakkeloinnin tekisi kuinka hyvin tahansa, ei se kestä, jos kaikkea ei tee kuten VieskaKodin timpurit tekevät.

Eroja kilpailijoihin oli myös muun muassa yläpohjien eristämisissä ja vain VieskaKoti toimitti halutunlaiset 2500 mm leveät ikkunat elementeissä.

Muut tarjosivat vain 6 kW maalämpöpumppua, vaikka se oli reilusti alimitoitettu maalämpöpumppu. Nyt käytössä oleva 12 kW pumppu on hieman ylimitoitettu, mutta parempi kuin alimitoitettu luonnollisesti. 10 kW olisi ollut sopiva, mutta sellaista maalämpöpumppua ei ole. Maalämpöpumppu lämmitysratkaisuna oli valintana ihan selvä, kun oli kokemusta jo parista talosta missä ei ollut koskaan mitään ongelmaa. Ja Niben pumppu erityisesti.

Talon suunnittelu talopohjapalapeli

Tiina ja Jukka keräilivät tilaideoita eri talopohjista. Jukalla erityisesti oli mielessään paljon valmiina ideoita, koska työnsä puolesta Omegakeittiöiden kalustekauppiaana on nähnyt valtavasti erilaisia, mielenkiintoisia pohjaratkaisuja.  

Ideat he keräsivät palapeliksi A3 paperille printatuista huonetiloista, jotka olivat monista erilaisista pohjakuvista. 

Heidän oma piirtäjänsä piirsi ensimmäisen talopohjan palapelistä. Lopulliset pohjakuvat ja julkisivukuvat piirsi sitten VieskaKodin arkkitehti Kati Uusisalo. 

Talo venyteltiin juuri sopivan kokoiseksi

Olohuonekeittiöön piti saada sen verran tilaa mitä sinne nyt tuli.  

 – Huonekaluja pyöritellessä huomasi, että ehkä metrin verran enemmänkin olisi saanut olla, Jukka nauraa. Mutta koska makuuhuoneitakin piti taloon saada viisi kappaletta mahtumaan, olisi talon koko kasvanut liikaa. Talon kokonaispinta-alaa kuitenkin piti hillitä kustannustenkin takia. 

 

 

Talon pituutta kyllä jatkettiin suunnitteluvaiheessa parikin kertaa. Taloa venyteltiin muun muassa kylppäreihin päin kodinhoitohuoneen ja saunan osalta.

Kylpytilat on nyt toimivat, vaikka aina tilaa voisi lisääkin olla, mutta talon koko olisi kasvanut jo liikaa. 

Tiina ja Jukka olivat nähneet idean vaatehuoneesta, joka piti saada mahtumaan päämakuuhuoneen yhteyteen. Kodinhoitohuoneesta ajateltiin laittaa ovi vaatehuoneeseen, mutta oven paikalle sopi kodinhoitohuoneessa paremmin pyykinkuivauspaikka.  

Puoli metriä venyteltiin vielä loppuvaiheessa, kun arkieteisen ja saunan koko mietitytti. 

 – Kylpytilat on nyt toimivat, vaikka aina tilaa voisi lisääkin olla, mutta talon koko olisi kasvanut jo liikaa. 

 

Idea saunan isoihin ikkunoihin tuli eräältä huvilalta Rukalta.

 

Pesuhuoneen katossa on tyylikkäät valolistat, jotka ovat Omegakeittiöiden omia ledejä.

 

Keittiökalusteet tietysti Omegakeittiöltä

Jukka mainitsee keittiön saarekkeessa olevan Bora Puren höyrynpoistojärjestelmän olevan ehdoton valinta tavallisen liesituulettimen sijaan. Integroidut kodinkoneet luovat keittiöön rauhallisen ilmeen.  

Keittiössä on erikoisuutena Omegakeittiöiden omaa tuotantoa olevat sokkelivalot. Eivät toki nyt päiväsaikaan näy, mutta hämärällä luovat keittiöön ainutlaatuista tunnelmaa.  

Kiinnostusta talossa vierailijoissa ovat muista kalusteista herättäneet keittiökalusteiden kanssa samaa sarjaa olevat, Omegakeittiöiden omaa tuotantoa olevat, tv-taso ja eteisen lipasto. 

 

Omegakeittiöiden omaa tuotantoa oleva tv-taso olohuoneessa.
Omegakeittiöiden omaa tuotantoa eteisen lipasto.

 

Tiina ja Jukka suosittelevat VieskaKotia

Projekti sujui hyvin ja aikataulut menivät kuten pitikin. Timpurit olivat hyviä ja rakentamisvaihe meni kaikkiaan hyvin.  

 Työpäällikkönä toimivaan Antti Vinkkaan sai pidettyä hyvin yhteyttä. Yhteisenä viestintäkanavana pidetty Whatsup -ryhmä toimi hyvin, missä oli mukana työpäällikkö, Vesa Savolainen ja valvoja mukana. 

 

Lisää luettavaa

VieskaKodin asiakastarinat
Listaton talo hyvillä fiiliksillä
Puutalojen talopaketti

Haluaisitko jotain samanlaista?

Pyydä tarjous vastaavasta talosta

Laskemme pitävän tarjouksen toteutuneen projektin pohjalta nopeasti.

Voimme muokata talosta sinulle sopivan ja sinun budjettiisi sopivan uniikin version. Voit valita taloon vaikka erilaisen julkisivun ja muuttaa talon mittoja rajattomasti.

Ideoista kodiksi – Piirrätä täysin yksilöllinen koti

Kotimestarimme, asumisen asiantuntijamme, ja arkkitehtimme suunnittelevat sinulle myös ihan oman talon – sinun budjettisi mukaan.

Toteutamme talosuunnitelmasi upeina 3D -havainnekuvina, joiden avulla hahmotat tulevan talosi ennen yhdenkään sopimuksen allekirjoitusta.

Tutustu palveluumme

Jätä yhteydenottopyyntö

Joona Savolainen

050 364 6639

joona.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Kokkola

Vesa Savolainen

0400 587 767

vesa.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Ylivieska