Listaton talo hyvillä fiiliksillä

Listaton talo ja sen olohuonekeittiö jossa isot ikkunat.

”Aina työmaalla käydessä huomasi, että porukka teki hyvällä fiiliksellä töitä”

Tähtelä & Korkiakoski

 

Katso video
 • Valmistunut 2021
 • Huoneistotiedot 3 mh
 • Valmiusaste Muuttovalmis
 • Huoneistoala 137 m²
 • Seinärakenne Puuelementti
 • Kerrosala 155,5 m²
 • Lämmönlähde Maalämpö
 • Huonekorkeus 2600 mm
 • Kotimestari Vesa Savolainen
  Vesa Savolainen Kotimestari

Vieskakodin muuttovalmiiden talojen laatu ja viimeistelyn taso vakuutti

Henna ja Antti kiertelivät parin vuoden ajan eri talonäyttelyitä, ennen kuin päättivät kenen kanssa muuttovalmis talo rakennetaan.

Näyttelyissä Vieskakoti erottui aina laatuvaikutelmassa ja viimeistelyn tasossaan. Lisäksi Vieskakoti erottui henkilökohtaisen palvelun ansiosta jo talonäyttelyissä. He kokivat talonäyttelyissä tulleensa hyvin huomioiduksi, ja heidän projektistaan oltiin aidosti kiinnostuneita.

 

Päätös muuttovalmiin talon rakentamisesta Vieskakodin kanssa oli selkeä

Taloprojekti käynnistyi tontin etsimisellä. Pariskunta halusi rakentaa kaava-alueen ulkopuolelle, mutta silti lähelle keskustaa. Kiinnostava tontti löytyi lopulta ja sen hankinnassa Vieskakodin Vesa Savolainen auttoi pariskuntaa. Vesa oli lopulta korvaamaton apu haastavassa hakemusprosessissa – jo ennenkuin Vieskakodin kanssa oli tehty sopimusta rakentamisesta.

Päätös yhteistyöstä aloittaa talon rakentaminen Vieskakodin kanssa oli lopulta hyvin selkeä. Tähtelä & Korkiakoski kokivat, että lopputuloksesta ei tarvinnut olla huolissaan. Oli helppoa lähteä rakentamaan, vaikka aikaisempaa kokemusta ei ollut rakentamisesta.

Muuttovalmiin talon suunnittelu omien toiveiden mukaan

Talon suunnittelussa käytettiin pohjana Vieskakodin Ideamallistossa ollutta pulpettikattoista Idea 137 C Puu – taloa.

Talopohja muokattiin Vesan asiantuntemuksen ja vankan kokemuksen avulla toimivaksi ja mieluisaksi. Ideoita taloon tuli Vesalta ja myös arkkitehti Kati Uusisalolta. Esimerkiksi pesuhuonetta ja saunaa suunniteltiin useaan otteeseen, joiden erilaisia versioita Kati toimitti pariskunnalle nopeasti.

Talo löytyy nyt Kotimestarimallistostamme nimellä Kotimestarimalli 155 Puu.

Talopohjan muutokset ja yksityiskohdat

Henna ja Antti halusivat taloon kolme makuuhuonetta, yhtenäisen keittiö-olohuoneen sekä iltapäiväauringon puolelle sijoittuvan ison terassin. Keittiöstä ja saunasta haluttiin kulku samalle terassille.

Saunasta haluttiin L-muotoinen, jotta lauteilta saatiin suora näkymä ikkunasta avautuvaan peltomaisemaan.

 

Listattoman talon sauna, josta ikkunasta hyvä näköala
Sauna upealla näköalalla

 

Isoimmat muutokset Ideamallin pohjaan tehtiin vaihtamalla makuuhuoneiden paikkaa. Myös tekninen tila siirrettiin talon päätyyn, jonne on oma sisäänkäynti. Lisäksi eteisen, sekä arkieteisen ja vessan paikkaa muutettiin.

 

Eteisestä avautuu näkymä olohuoneen suuriin ikkunoihin ja valoa tulvivaan yli 50 m²:seen keittiö-olohuonetilaan.

 

Näiden muutosten ajatuksena oli se, että kotiin tullessa eteisestä avautuu suora näkymä olohuoneen suuriin ikkunoihin ja valoa tulvivaan yli 50 m²:seen keittiö-olohuonetilaan. Lisäksi etuoven vieressä olevasta ikkunasta näkee talon läpi kulkevan auringonvalon.

Olohuoneen ja keittiön yhdistelmä on todella valoisa. Olohuoneessa on kolme 2800 mm korkeaa ja 2000 mm leveää ikkunaa. Samassa tilassa on myös talon päädyssä oleva hieman kapeampi 2800 mm korkuinen ikkuna sekä keittiön lasiovi.

 

Päämakuuhuoneessa iso vaatehuone ja valolista
Päämakuuhuoneessa iso vaatehuone

 

Talossa on panostettu säilytystilan määrään. Talosta löytyy kaksi isoa vaatehuonetta sekä arkieteinen, missä säilytetään pariskunnan ja koiran lenkkeilyvarusteet. Makuuhuoneissa ei ole kiinteitä kalusteita, jotta huoneiden muuttaminen sen hetkiseen elämäntilanteeseen on helpompaa.

Takka haluttiin siirtää talon päätyyn, isojen ikkunoiden lähelle. Tällä sijoittelulla saatiin suora näkymä, sekä takkatuleen, että ikkunoista avautuvaan maisemaan. Takka on lähinnä tunnelmaa tuova elementti, ei niinkään talon lämmitykseen tarkoitettu. Talossa on maalämpö, joka takaa edulliset lämmityskustannukset.

Suunnittelu oli Hennan ja Antin mielestä kaiken kaikkiaan joustavaa ja toiveet otettiin hyvin huomioon. Muutokset ja päivityksetkin tulivat aina nopeasti arkkitehdilta.

Listaton talo – Listaton viimeistely

Listaton viimeistely on Vieskakodin erikoisosaamista.

Talo haluttiin ehdottomasti listattomana. Talo viimeisteltiin kattojen, ulko-ovien ja ikkunoiden osalta listattomana modernin ilmeen saavuttamiseksi.

Lopputulos on selkeä ja pelkistetyn tyylikäs.

 

Lisää luettavaa

VieskaKodin asiakastarinat
Listaton talo hyvillä fiiliksillä
Puutalojen talopaketti

Talon valaistusratkaisuja

Talon valaistukseen haluttiin panostaa ja luoda tunnelmaa eri tyyppisiä valoja hyödyntäen.

Talosta löytyykin kiinteiden led-spottien lisäksi epäsuoraa valoa tuottavia led-valonauhoja, sekä säädettävät valokiskot ripustettaville valaisimille.

Pariskunnan projektin loppuvaiheessa syntynyt olohuoneen valaistusidea, olohuoneen sisäkattoon upotettu led-tehostevalokuvio, saatiin vielä onnistumaan viime hetken muutoksena.

Omega-Keittiön palvelu saa kiitosta

Keittiö sekä muut kiintokalusteet ovat taattua Omega-laatua ja yhteistyö Omegan kanssa sujui hyvin.

 

Keittiössä vetimettömät ovet ja laatikostot hidastimilla, integroidut kodinkoneet, liesi integroidulla liesituulettimella, sekä uuni ja mikro käyttökorkeudelle. Isossa saarekkeessa on paljon säilytys ja laskutilaa.

 

Kalusteiden suunnittelija kuunteli asiakkaan toiveita, mutta esitti myös rohkeasti omia ehdotuksia. Jo ensimmäinen kalustesuunnitelma osui hyvin lähelle lopullista päätöstä. Vaikka ensimmäisten suunnitelmien jälkeen Tähtelä & Korkiakoski kokeili paljon erilaisia ratkaisuja mm. keittiöön, niin silti usein palattiin hyväksi havaittuun alkuperäiseen versioon.

Tyylikkääseen keittiöön valittiin vetimettömät ovet ja laatikostot hidastimilla, integroidut kodinkoneet, liesi integroidulla liesituulettimella, sekä uuni ja mikro käyttökorkeudelle. Isossa saarekkeessa on paljon säilytys ja laskutilaa.

 

Listaton kodinhoitohuone

 

Omegan palvelu saa myös kiitosta siitä, että erilaisia vaihtoehtoja pystyi helposti kokeilemaan suunnitteluohjelmassa ja näistä pääsi näkemään havainnekuvat suunnittelun edetessä.

Ne auttoivat hahmottamaan lopputuloksen ja tekemään lopulliset valinnat.

"Omia haaveita ja unelmia kodista on tuotu todeksi”

Tähtelä & Korkiakoski

”Oli helppo lähteä rakentamaan”

Tähtelä & Korkiakoski

”Lopputuloksesta ei tarvinnut olla huolissaan”

Tähtelä & Korkiakoski

Rakentamista hyvällä fiiliksellä

Rakentaminen kokonaisuudessaan sujui hyvin. Rakennusmiehet tekivät työtään hyvällä fiiliksellä ja kaikkien kanssa tuli hienosti toimeen. Pariskunta arvosti suuresti sitä, että Vieskakodilla on samat ja tutut rakennusmiehet töissä eikä työntekijät vaihtuneet projektin aikana. Ratkaisuista pystyi keskustelemaan ja neuvottelemaan.

Työmiehet tekivät työtään siististi ja tarkasti. Tämä auttoi pariskunnan työnosuuteen kuuluvaa rakennusaikaista siivoamista.

Pariskunta oli rakentamisvaiheeseen erittäin tyytyväinen ja talokin valmistui kuukautta ennen sovittua aikaa!

 

Rajattomat mahdollisuudet materiaaleissa

Toimitussisällön joustavuus materiaalien valinnoissa koettiin tärkeäksi. Valintoja onnistui tehdä myös ns. vakiovalintojen ulkopuolelta.

Valinnoissa haluttiin pitäytyä luonnollisissa ja ajattomissa värisävyissä ja materiaaleissa.

 

Hyviä kokemuksia Vieskakodista – pariskunta suosittelee Vieskakotia muuttovalmiin talon rakentajaksi

Tähtelä & Korkiakoski suosittelevat Vieskakotia muuttovalmiin talon rakentajaksi. He saivat hyvän ja toimivan kodin. Tärkeänä asiana pidettiin sitä, että juuri heidän omia ajatuksia ja haaveita on toteutettu.

Laatumielikuva ja tavoitteet olivat korkealla projektiin lähtiessä ja lopputulokseen ollaan erittäin tyytyväisiä.

Haluaisitko jotain samanlaista?

Pyydä tarjous vastaavasta talosta

Laskemme pitävän tarjouksen toteutuneen projektin pohjalta nopeasti.

Voimme myös muokata tästä yksilöllisestä talosta sinulle sopivan ja sinun budjettiisi sopivan uniikin version. Voit valita taloon vaikka erilaisen julkisivun ja muuttaa talon mittoja rajattomasti.

 

Ideoista kodiksi – Piirrätä täysin yksilöllinen koti

Kotimestarimme, asumisen asiantuntijamme, ja arkkitehtimme suunnittelevat sinulle myös ihan oman talon – sinun budjettisi mukaan.

Toteutamme talosuunnitelmasi  upeina 3D -havainnekuvina, joiden avulla hahmotat tulevan talosi ennen yhdenkään sopimuksen allekirjoitusta.

Tutustu palveluumme

Jätä yhteydenottopyyntö

Vesa Savolainen

0400 587 767

vesa.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Ylivieska

Joona Savolainen

050 364 6639

joona.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Kokkola