Näin puu- ja hirsitalosi valmistuu

Korostamme toiminnassamme henkilökohtaista eli ns. tarvekeskeistä talosuunnittelua. Käyttöösi saat valtavan määrän kokemusta rakentamisesta ja talosuunnittelusta – ja alan varmasti parhaat ratkaisut, koska et ole sidottu mihinkään valmisratkaisuihin.

Kanssamme onnistut paitsi itse talon rakentamisessa, myös sen suunnittelussa ja budjetoinnissa.

Valitsitpa puutalopaketin tai hirsitalopaketin, saat talosi muuttovalmiina, levyvalmiina – tai jotain siltä väliltä. Toimitussisältömme joustaa myös oman työn osalta.

Näin talosi valmistuu noin 9 kuukaudessa

 • 1

  Ensimmäinen tapaaminen

  Kotimestarimme, asumisen asiantuntija, Vesa tai Joona, kartoittaa tarpeesi ja kuuntelee toiveesi, joiden pohjalta voimme alkaa suunnittelemaan kokonaan uutta taloa tai räätälöimään valitsemastasi talopohjasta sinulle sopivaa taloa.

  Voit myös pyytää tarjouksen mistä talopohjasta haluat – vaikka itse piirtämästäsi.

  Saat lisäksi tietää rajattomista rakentamisen mahdollisuuksistamme, mitä kuuluu ja ei kuulu toimitussisältöömme. Ja jos sinulla on tontti jo hankittuna, siirrymme suunnitteluvaiheeseen.

 • 2

  Kotimestarin ilmainen talosuunnittelu

  Esittelemme Kotimestarin ja arkkitehdin tekemän alustavan suunnitelman kodistasi 3D-kuvien ja pohjapiirrosten avulla. Saat talon rakentamisesta pitävän tarjouksen lisäksi kustannusarvion kaikista talon muista kuluista, kuten maatöistä ja liittymistä. Tarvitsette dokumentin mm. pankin lainahakemukseen.

  Suunnitelmia tarkennetaan veloituksettomasti niin kauan, että olet tyytyväinen, ja projekti saadaan istumaan budjettiisi.

 • 3

  Sopimuksen allekirjoitus

  Seuraavissa tapaamisissa käymme läpi tarjousta ja suunnitelmia löytääksemme teille juuri oikeat ratkaisut.

  Hintaan voit vielä vaikuttaa muuttamalla ratkaisuja edullisemmiksi tai sopimalla isommasta oman työn osuudesta. Toimistussisältömme on joustava kaikilta osin. Vain rakentamisen laatua alentamalla emme hintaa alenna.

  Kun kaikki on sovittu, teemme talokaupat ja aloitamme työt.

 • 4

  Rakentamisvaihe

  Talosi pystytetään aiemmin valetun ja jo kuivuneen lattian päälle päivässä tehdassuojatuista, VTT:n kanssa kehitetyistä ja testatuista, täysin valmiista suurelementeistä (tai hirsistä), joissa on ikkunat jo paikallaan. Katto nostetaan kerralla paikalleen.

  Talo onkin pian säältä suojassa ja voidaan siirtyä siirtyä sisätöihin.

  Lisätietoa hirsitalorakentamisesta
  Lisätietoa puutalorakentamisesta

 • 5

  Rakentamisvaiheen omat tehtävät

  Mikään muuttovalmis talo ei valmistu täysin ilman omaa osallistumista.

  Kehitimme rakentamisen kuitenkin sinulle mahdollisimman vaivattomaksi. Kun esimerkiksi talo pystytetään valmiin lattian päälle, et joudu kantamaan etkä suojaamaan tuhansia kiloja tarvikkeita kun ne voidaan nosturilla nostaa sisään.

  Huolehdittavaksesi jää lähinnä vain pieniä, esimerkiksi rakennuksen siivoukseen liittyviä tehtäviä, jonka voit myös saada palveluna. Kerromme tarkemmin tapaamisessa omista tehtävistä.

 • 6

  Uusi kotisi on muuttovalmis

  Uusi kotisi on muuttovalmis viimeistään 9 kk päästä elementtien pystytyksestä.

  Muuttopäivä ja budjetti pitää aina huolimatta rakentamisen aikana esiintyvistä hiljaisista ajoista, jotka liittyvät materiaalien kuivumiseen ja työvaiheiden jaksottamiseen työmaiden välillä.

  Ei muuta kuin sisustamaan ja nauttimaan unelmien kodista.

Rakennusvaiheiden dokumentointi

Kuvaamme kaikki rakennusvaiheet ja tallennamme kuvat sekä muut rakennusdokumentit talojärjestelmään, jossa tiedot säilyvät käytettävissäsi vuosien päästäkin rakentamisen jälkeen.

 

Ota yhteyttä

Sovi tapaaminen

Kartoitamme tarpeesi ja kerromme paitsi omasta kilpailukykyisestä toimitussisällöstämme, autamme myös vertailemaan eri toimitussisältöjä. Saat lisäksi halutessasi kustannusarvion koko taloprojektistasi, jonka tarvitset pankin lainahakemukseen. Autamme kaikissa rakentamiseen liittyvissä lupa-asioissa.

Vesa Savolainen

0400 587 767

vesa.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Ylivieska

Kettukallionkatu 1

84100 Ylivieska

Joona Savolainen

050 364 6639

joona.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Kokkola

Måttisenkatu 8

67700 Kokkola

Palvelu, yksilöllisyys ja viimeistely tekevät VieskaKodin

Yli 1000 rakennettua kotia

Hyvään palveluun ja korkealuokkaiseen rakentamiseen perustuva toimintamme toimii yhä 30 vuoden ja 1000 rakennetun kodin jälkeenkin.

Rajattomat mahdollisuudet

Voit valita tulevan talosi pohjan ja tyylisuunnan ideamallistostamme tai tuoda ideasi meille ja suunnittelemme koko talon tarpeidesi ja budjettisi mukaan.

Turvallinen kumppani

Vain vakavarainen yritys voi hoitaa 10 vuoden rakennetakuun. Liikevaihtomme oli 2020 n.8 milj. euroa ja vakavaraisuusaste yli 70 % . Meillä on korkein mahdollinen AAA-luottoluokitus, johon yltää vain 2.6% suomalaisista yrityksistä

Omat timpurit

Talosi rakentaa omat timpurimme ja paikalliset, valikoidut yhteistyökumppanimme, jotka tuntevat laatuvaatimuksemme ja rakentamistapamme.

Talo yhdellä sopimuksella

Saat kaiken talon rakentamiseen liittyvän yhdellä sopimuksella, olipa toimituslaajuus levyvalmis, muuttovalmis tai jotain siltä väliltä.

Sovittu hinta joka pitää

Saat pitävän hinnan talollesi haluamallasi toimituslaajuudella ja lisäksi kokonaiskustannusarvion koko rakennusprojektille.

Rakennusvaiheet dokumentoidaan

Rakennusvaiheiden kuvat ja rakennusdokumentit tallennetaan talojärjestelmään, jossa tiedot säilyvät käytettävissäsi vuosien päästäkin.

Laaja ja muokattava toimitussisältö

Talopaketin saat sellaisella toimitussisällöllä kuin haluat. Käytössäsi on markkinoiden laajin sisustusvalikoima.

Tiivis viestintä

Nykyaikaisten viestiryhmien käytön ansiosta, yhteydenpitosi Kotimestarin, työpäällikön ja vastaavan mestarin välillä on nopeaa ja saumatonta.