Hirsitalo on tiivis, terveellinen ja ekologinen

Suomalaiset tutkimukset osoittavat, että Pohjois-Suomen metsien männyistä rakentamamme modernit hirsitalot ovat terveellisiä, edullisia ja ekologisia.

 

Hirsitalon rakentaminen

Hirsitalo on terveellinen valinta

Suomalaiset tutkimukset osoittavat hirsitaloissa olevan hyvä ja puhdas sisäilma hengittävän ja ilmankosteutta tasapainottavan rakenteen ansiosta. Hirren hengittävyys on hyväksi terveydelle, koska ilman kosteustasapaino pysyy sopivana.

Asuinympäristön laatu, terveys ja turvallisuus Suomessa 2007-2011 – ALTTI 2011 -tutkimuksessa osoitetaan hirsitaloissa asuvien ihmisten olevan tyytyväisempiä sisäilman laatuun, kuin tiili- tai puurunkoisissa taloissa asuvat.

Tutustu tarkemmin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raporttiin (pdf)

 

Mitä hirsitalon hengittävyys tarkoittaa?

Hirren hengittävyydellä tarkoitetaan ilman kosteustasapainon vaihtelun tasautumista hirsitalon sisällä.

Hirsitalon hengittävyys ei siis tarkoita ilman kulkeutumista hirren läpi ulos tai sisälle. Hirsirakenne on tiivis ja ilmanvaihdon hoitaa ilmanvaihtokone.

Ilman kosteuden noustessa, esimerkiksi runsaan saunomisen yhteydessä tai kosteaan vuodenaikaan, hirsi varastoi itseensä huoneilman kosteutta. Kosteus ei silti kulje hirren läpi, vaan imeytyy noin viiden sentin syvyyteen.  Hirsi vapautta kosteutta huoneilmaan, kun ilma on kuivaa. Näin ilmankosteus pysyy lähes aina optimaalisena (30-55%). Poikkeamat optimaaliselta kosteusalueelta lisäävät jonkin verran sisäilman pölyä, viruksia ja bakteereja.

Säilyttääksesi hirren hengittävyyden, tiivitä kalvoja, kuten lakkaamista pitää välttää. Hengittävä, luonnonmukainen maali tai vaha sopii hirrelle parhaiten.

Hirsitalo on ekologinen, tiivis ja energiatehokas

Nykyaikaisesti valmistetut hirsitalot täyttävät viranomaisten kiristyneet energiatehokkuusvaatimukset. Lisäksi puu sitoo noin kaksi kiloa hiilidioksidia ilmasta jokaista puukiloa kohden. Ja hirsitalossahan puuta riittää, jopa useita kymmeniä tonneja.

Hirsirakenne on tiivis. VieskaKodin hirsitaloissa päästään jopa 0,3 mittaustuloksiin. Mittaustuloksiin vaikuttaa aina hirsitalojen monimuotoisuus; nurkkien määrä, ikkunat jne. Valtakunnallinen keskiarvo 2014 – 2016 rakennettujen talojen tiiveydessä on 1,2, joka rakentamissamme taloissa alitetaan aina reilusti.

Talon tiiveyden ollessa alle 0,6, puhutaan passiivitaloista.

 

Hirsitalon lämmönvarauskyky pienentää energiakulutusta

Hirren lämmönvarauskyky säästää energiaa. Hirsitalo varaa keväällä ja syksyllä lämpöä ja kesäisin yöviileyttä. Hirsi tasaa rakennuksen lämpötilaeroja ja vähentää lämmitys- ja viilennystarvetta.

Lämmönvarauksen voi tuntea koskettamalla kädellä hirsiseinää.

 

Hirsiseinän valmistaminen vähentää kasvihuonepäästöjä

Hirsiseinien rakentaminen on yli energiaomavaraista.  Hirsiseinän valmistuksessa syntyy sivutuotteena enemmän energiaa, kuin mitä kuluu itse seinän valmistukseen. Syntyvä puru ja hake on uusiutuvaa energiaa, joka pienentää hiilijalankälkeä.

Hirsiseinä toimii hiilinieluna, kun seinään sitoutuu moninkerroin se hiilimäärä, joka valmistuksen yhteydessä vapautuu. Hirsiseinän valmistaminen vähentää siis myös kasvihuonekaasupäästöjä.

Yksinkertainen hirsirakenne on varma rakenne

Yhtä materiaalia oleva hirsiseinä on hyvä, koska siinä on vähemmän riskikohtia, joissa voi tulla ongelmia.

Laadukkaasti rakennettussa hirsitalossa ei ole riskiä, että syntyisi hallitsemattomia ilmavuotoja rakenteen läpi.

Hirsitalo on hyvä investointi

Hirsi on kestävä ja kauniisti vanheneva rakennusmateriaali.

Hirsitalo säilyy oikein hoidettuna seuraaville sukupolville ja se säilyttää erinomaisesti jälleenmyyntiarvonsa.

Nyt rakennettava hirsitalo voi olla pystyssä vielä satojen vuosien päästä, kuten monet maaseudulta löytyvät, edelleen käytössä olevat hirsitalot.

Luonnollisen materiaalin ansiosta parempi asumisviihtyvyys

Hirsi on luonnonmateriaalina aina yksilöllinen, ekologinen ja kaunis materiaali, joka antaa kodille uniikin jäljen ja ainutlaatuisen tunnelman.

Hirsitaloissa on myös hyvät akustiset ominaisuudet.

Miksi hirsitalo?

Syitä on paljon, miksi hirsi on rakennusmateriaalina, niin arvostettu kuin se on. Hirren valinta rakennusmateriaalina onkin yleensä selkeä valinta, kun ominaisuudet ovat tulleet tutuiksi.

Arkkitehtuurin ohella hirsimateriaali lisää asumisviihtyvyyttä ja terveyttä. 

  • Hirrellä on erinomaiset akustiset ominaisuudet
  • Hirsi on ekologinen materiaali
  • Hirsi edistää terveyttä huolehtimalla sisäilman laadukkuudesta
  • Hirsi ehkäisee allergioita
  • Hirsirakenne on varma ja yksinkertainen rakenne
  • Hirsi on aina yksilöllinen rakennusmateriaali, joka luo ainutlaatuisen tunnelman

 

Hirsitalorakentaminen

Sovi tapaaminen

Kartoitamme tarpeesi ja kerromme paitsi omasta kilpailukykyisestä toimitussisällöstämme, autamme myös vertailemaan eri toimitussisältöjä. Saat lisäksi halutessasi kustannusarvion koko taloprojektistasi, jonka tarvitset pankin lainahakemukseen. Autamme kaikissa rakentamiseen liittyvissä lupa-asioissa.

Vesa Savolainen

0400 587 767

vesa.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Ylivieska

Kettukallionkatu 1

84100 Ylivieska

Joona Savolainen

050 364 6639

joona.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Kokkola

Måttisenkatu 8

67700 Kokkola

Palvelu, yksilöllisyys ja viimeistely tekevät VieskaKodin

Yli 1000 rakennettua kotia

Hyvään palveluun ja korkealuokkaiseen rakentamiseen perustuva toimintamme toimii yhä 30 vuoden ja 1000 rakennetun kodin jälkeenkin.

Rajattomat mahdollisuudet

Voit valita tulevan talosi pohjan ja tyylisuunnan ideamallistostamme tai tuoda ideasi meille ja suunnittelemme koko talon tarpeidesi ja budjettisi mukaan.

Turvallinen kumppani

Vain vakavarainen yritys voi hoitaa 10 vuoden rakennetakuun. Liikevaihtomme oli 2020 n.8 milj. euroa ja vakavaraisuusaste yli 70 % . Meillä on korkein mahdollinen AAA-luottoluokitus, johon yltää vain 2.6% suomalaisista yrityksistä

Omat timpurit

Talosi rakentaa omat timpurimme ja paikalliset, valikoidut yhteistyökumppanimme, jotka tuntevat laatuvaatimuksemme ja rakentamistapamme.

Talo yhdellä sopimuksella

Saat kaiken talon rakentamiseen liittyvän yhdellä sopimuksella, olipa toimituslaajuus levyvalmis, muuttovalmis tai jotain siltä väliltä.

Sovittu hinta joka pitää

Saat pitävän hinnan talollesi haluamallasi toimituslaajuudella ja lisäksi kokonaiskustannusarvion koko rakennusprojektille.

Rakennusvaiheet dokumentoidaan

Rakennusvaiheiden kuvat ja rakennusdokumentit tallennetaan talojärjestelmään, jossa tiedot säilyvät käytettävissäsi vuosien päästäkin.

Laaja ja muokattava toimitussisältö

Talopaketin saat sellaisella toimitussisällöllä kuin haluat. Käytössäsi on markkinoiden laajin sisustusvalikoima.

Tiivis viestintä

Nykyaikaisten viestiryhmien käytön ansiosta, yhteydenpitosi Kotimestarin, työpäällikön ja vastaavan mestarin välillä on nopeaa ja saumatonta.