Muuttovalmis hirsitalo peltomaisemalla

Muuttovalmis hirsitalo Lohtajalla maalaismaisemassa

”Ollaan oikeinkin tyytyväisiä ensimmäiseen omaan kotiin, joka tarpeiden mukaan Joonan kanssa suunniteltiin – mitään ei muutettaisi, jos uudestaan tehtäisiin.”

Jenna ja Niko Heikkilä

 

Katso video
 • Valmistunut 2020
 • Huoneistotiedot 4 mh
 • Valmiusaste Muuttovalmis
 • Huoneistoala 139 m²
 • Seinärakenne 205x275 lamellihirsi
 • Kerrosala 150 m²
 • Lämmönlähde Ilma-vesilämpöpumppu
 • Huonekorkeus 2650 mm
 • Kotimestari Joona Savolainen
  Joona Savolainen Kotimestari

Hirsitoimituksesta muuttovalmiiseen hirsitaloon

Jenna ja Niko Heikkilän alkuperäinen ajatus oli hankkia hirsitoimitus ja hyvä timpuritiimi hirsitalopaketin pystytykseen, sekä tehdä iso osa hirsitalosta itse.

Jenna tutki verkosta ahkerasti eri hirsitalotoimittajavaihtoehtoja. Jossain vaiheessa Heikkilät myös löysivät aiemmin heille tuntemattoman VieskaKodin. Huomion kiinnitti, että VieskaKoti rakensi hirsitalon aina muuttovalmiiksi asti omien timpureidensa avulla.

Muuttovalmis hirsitalopaketti alkoi kiinnostamaan, kun saatavilla olevaa timpuriporukkaa hirsitalopaketin pystytykseen ei ollut, ja omat kädet eivät tuntuneet riittävän viemään hirsitaloa yksin ”maaliin” asti.

Heikkilät halusivat kuitenkin hyvin rakennetun hirsitalon, joka olisi myös täydellisesti viimeistelty.

Viimeistely näkyy hyvin esimerkiksi kylpyhuoneessa.

Asiakaspalautteet ja ystävien kokemukset VieskaKodista vakuuttivat

Heikkilät kaivoivat verkosta kokemuksia hirsitalojen rakentajista. He ihmettelivät, miten VieskaKodista ei löytynyt lainkaan huonoa palautetta.

– Ainoa firma, mistä ei tuntunut mitään negatiivista löytyvän, ja ihmeteltiin, onko ongelmat jotenkin ”painettu villaisella”. Mutta nyt ymmärtää, että voi talon niinkin tehdä, että risuja ei tule, sanoo Niko.

Heikkilöiden tuttavapariskunta oli aiemmin rakentanut VieskaKodin. He pääsivät siellä tutustumaan VieskaKodin Kotimestarin Joona Savolaisen kehumaan viimeistelyn ja rakentamisen tasoon.

Tärkeimmiksi VieskaKodin valintaperusteiksi Heikkilät sanovatkin mahdollisuuden rakennuttaa hirsitalo muuttovalmiina hirsitalotoimittajan omilla timpureilla, jolloin tontilla ei pyöri satunnaisia aliurakoitsijoita, joiden tekemä työnjälki voi olla mitä vain.

 

VieskaKodin laaja sekä laadukas toimitussisältö koettiin tärkeäksi

– Jo peruspaketti oli hyvä, ja paketin ulkopuoleltakin sai ottaa asioita mitä kaivattiin, ilman isoa lisähintaa, sanoo Jenna.

Lue lisää toimitussisällöstä.

Se tehtiin mitä luvattiinkin

Joona Savolaisen sitoutuminen ja yhteydenpito tarjousprosessin aikana teki vaikutuksen.

– Joonasta jäi heti tosi hyvä kuva, sanoo Jenna, Joona piti hyvin yhteyttä alusta lähtien ja huolehti asioista. Joona lupaili VieskaKodin puolesta paljon asioita – ja totuus on, että lupaukset myös lunastettiin.

– Jo ensivaikutelma oli, että tehdään mitä luvataan ja se kyllä pitikin, Niko sanoo.

 

Kotimestarien palvelu

Muuttovalmiin hirsitalon lämmönlähteenä ilmavesilämpöpumppu

Lämmönlähteeksi Heikkilät valitsivat Niben ilmavesilämpöpumpun omien tutkimustensa pohjalta.

Ilmavesilämpöpumppu on nykyään jo hyvin yleistä maalämpöä hankintahinnaltaan edullisempi vaihtoehto lämmönlähteeksi.

Muuttovalmiin hirsitalon suunnittelu

Heikkilöille oli selvää, minkälaista hirsitaloa he lähtisivät tavoittelemaan.

Talossa pitäisi olla neljä makuuhuonetta, tupakeittiö ja iso kodinhoitohuone. Eikä talossa saanut olla käytäviä, jotka veisivät turhaan neliöitä. Ja kun talossa ei tulisi olemaan paljoa neliöitä, niin avarat ja isot yhteiset tilat toisivat tunnelmaa.

Tarkoitus oli aluksi piirrättää hirsitalon pohja. Joona esitteli kuitenkin erilaisia valmiita VieskaKodin ideamalleja, josta löytyikin malli, jonka ulkonäkö miellytti, ja jossa oli 90 % tarpeista. Loppujen lopuksi taloa päädyttiin pääasiassa venyttelemään ”vähän joka suuntaan”.

Talo perustuu ideamalliin IDEA 142A Hirsi.

Joona ideoi käynnin päämakuuhuoneesta kodinhoitohuoneeseen vaatehuoneen kautta, vaikka ei itse oltu sellaista mietittykään (näkyy videolla).
– Se on ollut todella toimiva ratkaisu, Jenna sanoo.

Arjen keskellä, vaikka on pyykkitelineitä ym., iso kodinhoitohuone on pysynyt toimivana. Kodinhoitohuoneen yhteydessä oleva tekninen tila on peitetty peiliovilla (näkyy videolla). Hiljaiset koneet istuvat tilaan huomaamattomasti.

Hirsitalon rakentaminen

Talvi oli surkea kelien suhteen. Laatta ei kuivunut suunnitellun aikataulun mukaisesti. Lattiasta otettiin koepaloja, joiden avulla kuivumista sitten seurattiin. Rakentamista jatkettiin vasta, kun kaikki oli varmasti kuivaa.

Talon rakentamisen aikataulu ei kuitenkaan viivästynyt ja sovittu muuttopäivä piti – itse asiassa muuttamaan pääsi jo muutamia viikkoja ennen sovittua aikaa.

– Timpurit olivat sopevaa porukkaa. Eivät olleet lainkaan tuppisuita ja kaikkien kanssa tultiin toimeen, Niko sanoo.

Yhteydenpidosta rakentamisen aikana VieskaKoti saa kympin ”ihan heittämällä”. Jos jotain oli Joonalta kysyttävää, niin aina sai vastauksia, tai hän soitti takaisin heti kun ehti. Ja oli helppo käydä toimistollakin juttelemassa, kun kävi Kokkolan K-Raudassa asioilla.

Tiedot projektin aikana kulkivat hyvin asiakkaan, valvojan, Joonan ja työpäällikkö Antti Vinkan välillä.

Lue lisää hirsitalorakentamisesta

Heikkilät suosittelevat VieskaKotia

Niko ja Jenna antavat täyden kympin 1-10 suositteluasteikolla.
– Vain yksi vaihtoehto, sanovat Heikkilät, kokonaisuus ja lopputulos ratkaisee, pienistä haasteista huolimatta, jotka oltiin aina valmiita heti ratkaisemaan.

Heikkilät sanovat, että ovat monista rakentamiseen liittyvistä asioista vasta jälkeenpäin ymmärtäneet, kuinka hyvin ne on tehty ja kuinka laadukkaaseen rakentamiseen VieskaKodilla panostetaan.

– Ollaan oikeinkin tyytyväisiä ensimmäiseen omaan kotiin, joka tarpeiden mukaan Savolaisen Joonan kanssa suunniteltiin – mitään ei muutettaisi, jos uudestaan tehtäisiin, Heikkilät sanovat.

Haluaisitko samanlaisen hirsitalon muuttovalmiina tai jollain muulla toimitussisällöllä?

Pyydä tarjous vastaavasta hirsitalosta

Laskemme pitävän tarjouksen toteutuneen projektin pohjalta nopeasti.

Voimme myös muokata tästä yksilöllisestä hirsitalosta sinulle sopivan ja sinun budjettiisi sopivan uniikin version. Voit valita taloon vaikka erilaisen julkisivun ja muuttaa talon mittoja rajattomasti.

Ideoista kodiksi – Piirrätä täysin yksilöllinen koti

Kotimestarimme, asumisen asiantuntijamme, ja arkkitehtimme suunnittelevat sinulle myös ihan oman talon – sinun budjettisi mukaan.

Toteutamme talosuunnitelmasi upeina 3D -havainnekuvina, joiden avulla hahmotat tulevan talosi ennen yhdenkään sopimuksen allekirjoitusta.

Tutustu palveluumme

Jätä yhteydenottopyyntö

Joona Savolainen

050 364 6639

joona.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Kokkola

Vesa Savolainen

0400 587 767

vesa.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Ylivieska