Pieni muuttovalmis hirsitalo

Muuttovalmis hirsitalo julkisivukuva

”Projekti sujui ilman ongelmia. Tarkkaa ja huolellista työtä on tehty.”

Janika Koivukoski & Elias Syri

 

Katso video
 • Valmistunut 2020
 • Huoneistotiedot 3 mh
 • Valmiusaste Muuttovalmis
 • Huoneistoala 91 m²
 • Seinärakenne 205x275 lamellihirsi
 • Kerrosala 99,5 m²
 • Lämmönlähde Poistoilmalämpöpumppu
 • Huonekorkeus 2750 mm
 • Kotimestari Joona Savolainen
  Joona Savolainen Kotimestari

Hirsitalolta näyttävä muuttovalmis hirsitalo 

Janika ja Elias halusivat hirsitalon, joka näyttää hirsitalolta.

Heidän muuttovalmis hirsitalonsa edustaa VieskaKodin Perinne -tyyliä harjakatolla ja pieluslaudoituksellaan. Hirsitalo on rakennettu 205×275 lamellihirsistä lohenpyrstösalvoksella (tirolinurkka). Lue lisää hirsi- ja nurkkavaihtoehdoista.

 

Hirsitalo piti saada muuttovalmiina

Pariskunta oli aiemmin asunut vanhassa rintamamiestalossa. He olivat päättäneet, että jos joskus rakennetaan, se on ehdottomasti hirsitalo.

Hirsitalon rakentaminen tulikin ajankohtaiseksi 2018. Suojainen tontti löytyi päättyvän tien varresta, josta purettiin vanha rakennus pois.

Janika ja Elias vertailivat useita hirsitalotoimittajia. Tarkoituksena oli löytää luotettava rakentaja, joka rakentaisi hirsitalon muuttovalmiina. Moni hirsitalotoimittaja jäi kuitenkin pois laskuista, kun heillä ei ollut tarjota aidosti muuttovalmista hirsitaloa.

Lopulta muuttovalmiin hirstalon rakentajaksi valikoitui, toiveiden mukaan muuttovalmiita hirsitaloja omilla timpureillaan rakentava VieskaKoti, joka ei ollut rakentajille aiemmin tuttu.

Paikallinen hirsitalojen rakentaja vakuutti

VieskaKodin talonäyttelyissä huomio kiinnittyi erittäin siistiin työn jälkeen. Mitään huonoja kokemuksiakaan ei löytynyt tai kuulunut.

Kuva hirsitalon rakentamisesta. Näin me rakennamme hirsitaloja muuttovalmiiksi avaimet käteen.

Vaikka loppumetreillä valinnan ratkaisi hyvä ja selkeä toimitussisältö, sekä hinta, niin valinnassa painoi myös VieskaKodin paikallisuus.

– Ajateltiin, että mahdollisissa rakentamisen ongelmissa olisi helppo käydä VieskaKodin toimistolla K-Raudan vieressä, sanoo Janika, helpommin, kuin jos rakentajan toimisto olisi ollut toisella puolella Suomea. Ongelmia ei rakentamisen aikana kuitenkaan ollut.

Lisäksi henkilökemiat toimivat alusta asti – Kotimestari Joona Savolaisen palvelu miellytti. Joona selitti toimitussisällöt selkeästi, eikä jäänyt epäselvää mitä toimitukseen kuuluu ja ei kuulu.

Hyvät sisustusvalikoimat muuttovalmiissa toimitussisällössä

Rakentajat ovat oikein tyytyväisiä hirsitalonsa sisustusvalintoihin.

Perustoimitussisältöön kuului paljon laadukkaita vaihtoehtoja lattioista lähtien. Kaikki löytyi kivuttomasti kerralla vakiona olleista valikoimista.

– Sisustusvalinnat olivat niin varmoja, että niihin ollaan edelleen tyytyväisiä, toteaa Janika.

Hirsitalo lämpenee Niben poistoilmalämpöpumpulla

Janikan ja Eliaksen hirsitalo lämpenee Niben poistoilmalämpöpumpulla.

Lämmitysmuotoa arvottiin kaukolämmön ja ilmalämpöpumpun välillä. Hankintahinnaltaan kaukolämpöä edullisempi ilmalämpöpumppu valikoitui Joonan suosittelusta.

– Edullinen poistoilmalämpöpumppu on erinomainen pienten omakotitalojen lämmitysmuoto, sanoo Joona Savolainen.

Kotimestari auttaa ratkaisuissa
Tummaksi sävytetty sauna hirsitalossa
Muuttovalmiin hirsitalon kylpyhuone on laatoitettu

Muuttovalmiin hirsitalon suunnittelu ja muokkaaminen toiveiden mukaan

Pariskunnalla oli valmiina talopohja, johon haluttiin pieniä muutoksia. He olivat hakeneet hirsitalolle kompaktia talopohjaa, jossa olisi kaikki tarvittava.

Pohja, jota Joonan kanssa he lähtivät kehittelemään, oli valmiina tarvittava määrä makuuhuoneita, ei turhaa tilaa, eikä se ollut liian iso tiukkaan budjettiin nähden. Hirsitalo kuitenkin on puuelementeistä rakennettua taloa aavistuksen kalliimpi.

Muuttovalmiin hirsitalon sisustaminen - kuva hirsitalon sisältä

Keittiö ja olohuone piti olla avoin yhtenäinen tila.

Muuttovalmis hirsitalo yksilöllisesti suunniteltuna pienillä makuuhuoneilla

Janika tekee sivutoimisesti kotona mm. kestopigmentointeja, ja yksi makuuhuone, joka toimii työtilana, piti olla sisäänkäynnin yhteydessä, ettei asiakkaan tarvitsisi kävellä talon läpi.

Kylpytynnyri upotettuna hirsitalon terassiin

Tilaa otettiin päämakuuhuoneelle ja keittiölle makuuhuoneista – tiloihin, joissa pääasiassa oleillaan. Muutama ikkuna jätettiin pois ja takan paikkaa siirrettiin. Takaterassi oli täysin katettu, mutta se katettiin vain puoleen väliin.

Suunnittelu ja muutokset onnistuivat moitteetta. Pohjaratkaisu on ollut toimiva, mitään turhaa ei ole ollut ja on selkeä.

 

Janika ja Elias suosittelevat VieskaKotia muuttovalmiin hirsitalon rakentajaksi

Janika ja Elias ovat viihtyneet hyvin suunnittelussa ja muuttovalmiiksi rakennetussa hirsitalossaan. Mitään moitittavaa ei ole tullut esiin parin vuoden asumisen jälkeen.

Vuositarkastuksessakin tarvitsi korjata vain muutamaa listaa.

– Projekti sujui ilman mitään ongelmia. Tarkkaa ja huolellista työtä on tehty, sanoo Janika. VieskaKodin työntekijät olivat asiallisia ja tekivät tarkkaa työtä.

Talopohja löytyy Kotimestarimallistostamme nimellä Kotimestarimalli 99 Hirsi.

Haluaisitko samanlaisen hirsitalon muuttovalmiina tai jollain muulla toimitussisällöllä?

Pyydä tarjous vastaavasta hirsitalosta

Laskemme pitävän tarjouksen toteutuneen projektin pohjalta nopeasti.

Voimme myös muokata tästä yksilöllisestä hirsitalosta sinulle sopivan ja sinun budjettiisi sopivan uniikin version. Voit valita taloon vaikka erilaisen julkisivun ja muuttaa talon mittoja rajattomasti. Lue hirsi- ja nurkkavaihtoehdoista.

 

Ideoista kodiksi – Piirrätä täysin yksilöllinen koti

Kotimestarimme, asumisen asiantuntijamme, ja arkkitehtimme suunnittelevat sinulle myös ihan oman talon – sinun budjettisi mukaan.

Toteutamme talosuunnitelmasi  upeina 3D -havainnekuvina, joiden avulla hahmotat tulevan talosi ennen yhdenkään sopimuksen allekirjoitusta.

Tutustu palveluumme

Jätä yhteydenottopyyntö

Joona Savolainen

050 364 6639

joona.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Kokkola

Vesa Savolainen

0400 587 767

vesa.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Ylivieska