Ruutupaperilta unelmien taloksi

Talon keittiö suunniteltiin yhdessä Omegakeittiöiden suunnittelijan kanssa.

”Pohja lähti hahmottumaan Instagramissa nähdystä keittiöstä.”

Hanna Muhonen & Timo Salo

 

Talon pohjakuva
 • Valmistunut 2021
 • Huoneistotiedot 4 mh
 • Valmiusaste Muuttovalmis
 • Huoneistoala 129 m²
 • Seinärakenne Puuelementti
 • Kerrosala 154 m²
 • Lämmönlähde Maalämpö
 • Huonekorkeus 2600 mm (olohuone korotettu)
 • Kotimestari Joona Savolainen
  Joona Savolainen Kotimestari

VieskaKoti oli nappivalinta muuttovalmiin talon rakentajaksi

Timo ja Hanna suosittelevat VieskaKotia rakentajille, jotka haluavat erinomaisesti rakennetun talon, sekä palvelua, jossa ollaan aidosti läsnä ja osataan auttaa rakentajia, joilla ei tarvitse olla tietoa rakentamisesta.

– Oli aivan selvää, että vaikka olisi muutamasta tuhannesta eurosta jäänyt kiinni, niin VieskaKoti olisi ollut silti selvä valinta. Hinta kuitenkin tipahti kohdalleen, kun toimitussisältöjä vertailtiin, Hanna ja Timo toteavat.

 

Talon eteinen toivottaa vieraat tervetulleeksi.
Talon paraatieteinen toivottaa vieraat tervetulleeksi.

 

– Haluttiin, että talo on sitten avaimet käteen, itse ei aleta mitään rakentamaan, sanoo Hanna, ja kyllä se sitä sitten olikin, muutamia pieniä tehtäviä lukuun ottamatta, jotka Timo hoiti.

VieskaKodin Kotimestari Joona Savolainen antoi Hannalle ja Timolle mielikuvan, että hän teki kaikkensa, että talon rakentamisessa onnistutaan varmasti. Joona kuunteli avoimesti Hannan ja Timon tarpeita ja haaveita.

– Joonan kanssa oli helppo keskustella. Hän toi esiin hyvin selvästi, että haluaa olla aidosti mukana projektissa. Hän korosti VieskaKodin laatua ja miten VieskaKodilla asioita toteutetaan. Ja nyt kun valmiissa talossa asioita ajattelee, talo on oikeasti laadukas ja se myös näkyy, Timo kertoo.

 

Talon päämakuuhuone.
Talon päämakuuhuone.

 

Joona auttoi tontin suunnittelussa

Pariskunta etsi tonttia pitkään Kokkolan pohjoispuolelta. Hanna kävi katsomassa erästä myynnissä ollutta tonttia mäen päällä, jonka vierestä he olivat usein kulkeneet tietämättä, että siinä oli talolle tontti.

Nähtyään metsän piilossa olleen tulevan kotinsa paikan, oli Hanna soittanut Timolle, että nyt löytyi oikea tontti!

Tontti oli ollut kauan myynnissä. Se näytti liian kapealta ja rinnetontilta, johon ei taloa saisi yhteen kerrokseen. Tonttimerkkien lopulta löydyttyä, selvisikin, että tontti oli luultua leveämpi.

Joona ratkaisi miten talon voisi rakentaa tontille yhteen kerrokseen porrastamalla tontin.

Valoisa, länteen avautuva tontti nousee upeasti alapuolella olevien talojen yläpuolelle. Valoisaa tuli joka suuntaan, kun tontilla ollut metsä hävitettiin.

– Elämä pyörii takapihalla. Talo näyttääkin sieltä parhaimmaltaan, Timo sanoo.

Talon suunnittelu lähti ruutupaperille suunnitellusta talopohjasta

VieskaKoti tuntui alusta asti sellaiselta talotoimittajalta, että jos valmista mallia ei löydy, niin talon voi suunnitella itse tai suunnitteluttaa toiveiden mukaan.

Valmista mallia ei löytynyt. Niinpä ensimmäiset hahmotelmat talosta tehtiin ruutupaperille vuosien varrella kertyneistä ideoista.

Ideoita Hanna oli kerännyt vuosien varrella, kierrellyt ahkerasti talonäyttelyissä ja Asuntomessuilla. Hanna oli myös aiemmin ollut siskonsa talon rakentamisessa apuna ja hahmotti sen avulla mitä haluaa, ja mitä ei halua. Talossa tulisi olla neliöitä 120 – 130 neliötä ja korkeat huoneet.

VieskaKodilla ruutupaperisuunnitelmat piirrettiin puhtaaksi.

Keittiö by Omega-keittiöt.

Käytännöllisyyttä ja turhien neliöiden välttämistä

Pohja lähti hahmottumaan keittiöstä, jonka Hanna oli nähnyt Instagramissa.

Talossa piti olla neljä makuuhuonetta, arkieteinen ja PUHDAS kodinhoitohuone. Puhdas kodinhoitohuone tarkoitti, ettei sinne ole sisäänkäyntiä autokatoksesta. Kodinhoitohuoneeseen ei haluttu hiekkaa ja muuta likaa ulkoa.

 

Arkieteinen, säilytystilaa ja koiran pesupaikka.
Arkieteinen, säilytystilaa ja koiran pesupaikka.

 

Arkieteisestä pääsee nyt helposti tuomaan ostokset keittiöön. Arkieteisessä pestään myös perheen koira ja säilytetään lastenvaunut.

Keittiö-olohuoneen neliöitä mietittiin tarkkaan, riittävätkö ne. Ovat riittäneet, ja suunnitteluun ovat Hanna ja Timo tyytyväisiä.

 

Puhdas kodinhoitohuone.
Puhdas kodinhoitohuone.

 

Käytävän olisi saanut pois siirtämällä seinää, mutta käynti kodinhoitohuoneeseen oli mukavampi näin. Käytävä rauhoittaa sauna- ja kylpytilat oleskelutiloista, kun käyntiä ei ole suoraan keittiöstä.

Kodinhoitohuonen ulko-ovi on kokonaan lasia, eikä tilaan tarvitse näin lainkaan erillistä ikkunaa.

 

Meikkipöytä löytyy isojen liukuovien takaa.
Meikkipöytä löytyy isojen liukuovien takaa.

 

Tarkoitus oli laittaa päämakuuhuoneeseen vaatehuone. Vaatehuone jäi kuitenkin liian pieneksi ja Joona ideoi tilavan kaapiston piilottamisen liukuovien taakse.

– Nyt se on loistava, kun on liukuovet ja siellä on kaapisto. Pesuhuoneeseen saatiin samalla muutama kymmenen senttiä lisää, sanoo Timo.

Hannan valaistu meikkipöytä löytyy myös makuuhuoneen liukuovien takaa. Tilaa voi käyttää myös etätyöpisteenä.

 

Makuuhuoneiden kokoa arvottiin pitkään. Mutta käytännössä alle 10 neliön makuuhuoneet ovat olleet täysin riittävät.

Makuuhuoneissa ei ole kiinteitä kalusteita. Neliöt ovat näin helpommin hyödynnettävissä ja huoneiden käyttötarkoitukset muutettavissa elämäntilanteiden muuttuessa.

 

Talopohja on lyhyen asumisen jälkeen koettu onnistuneeksi

Lukuisat vieraat ovat ihmetelleet, että neliöitä ja makuuhuoneita luulisi olevan enemmänkin.

Suunnitteluvaiheessa mietitytti tietysti myös ulkonäkö, vaikka ajatukset olivatkin enimmäkseen pohjan suunnittelussa. Talosta toimitettiin suunnitteluvaiheessa 3D -mallinnukset, mutta Joona kävi näyttämässä myös valmiita VieskaKodin rakentamia taloja.

Takka talopaketin ulkopuolelta

Räätälöitävä toimitussisältö mahdollisti takkatoimittajan vaihtamisen, kun juuri halutunlaista mallia ei löytynyt. Hanna ja Timo kilpailuttivat takan itse ja vaihtaminen onnistui todella hyvin.

Takan muurasi lopulta haapajärvinen muurari. Joona teki hyvin yhteistyötä aiemmin tuntemattoman toimijan kanssa siinä, että takka lopulta tuli, niin kuin haluttiin.

 

Lämmitysmuotona maalämpö

Timo tutki myynnissä olevia taloja ja totesi maalämmön olevan talon mahdollisessa myyntivaiheessa etu. Ja maalämpöhän on todella helppo ja taloudellinen, vaikka käyttöönottokustannukseltaan edullisempi poistoilmalämpöpumppu olisi voinut olla ihan riittävä.

Viilennystä talossa ei ole käytössä, mutta varaus löytyy.

Talon budjetti rakennettiin niin, että Timo ja Hanna listasivat asioita mitä halusivat ja tiputtelivat pois ratkaisuja, mitkä eivät mahtuneet budjettiin. Maalämpö oli kuitenkin ykkösenä.

 

Lisää luettavaa

VieskaKodin asiakastarinat
Listaton talo hyvillä fiiliksillä
Puutalojen talopaketti

 

 

Rakentaminen VieskaKodin kanssa

Hanna ja Timo halusivat lopulta rakentaa vähän pienemmän yrityksen kanssa, jossa palvelu tuntui olevan vähemmän liukuhihnamaista.

– Kaikki rakennusmiehet olivat tosi ystävällisiä ja asioita oli helppo kysellä. Työpäällikkö Antti nousee esiin myös, jonka kanssa eniten keskusteltiin rakentamisen aikana. Siihen oltiin tosi tyytyväisiä, Hanna ja Timo sanovat, mukavaa porukkaa oli myös muut yhteistyökumppanit, jotka kaikki tekivät todella hyvää työtä.

– Jos jotain pientä on ollut, niin aina on korjattu. Nimenomaan joustavaa on toiminta ollut, sanoo Timo.

Esimerkkeinä hyvästä viimeistelystä pariskunta mainitsee takan listoituksen ja kuinka laatoitukset on tehty viimeisen päälle. Samoin jo kymmenet vieraat, jotka ovat taloon tutustuneet, ovat laittaneet hyvän viimeistelyn merkille.

 

VIDEO TALON PYSTYTYKSESTÄ

Haluaisitko jotain samanlaista?

Pyydä tarjous vastaavasta talosta

Laskemme pitävän tarjouksen toteutuneen projektin pohjalta nopeasti.

Voimme muokata talosta sinulle sopivan ja sinun budjettiisi sopivan uniikin version. Voit valita taloon vaikka erilaisen julkisivun ja muuttaa talon mittoja rajattomasti.

Ideoista kodiksi – Piirrätä täysin yksilöllinen koti

Kotimestarimme, asumisen asiantuntijamme, ja arkkitehtimme suunnittelevat sinulle myös ihan oman talon – sinun budjettisi mukaan.

Toteutamme talosuunnitelmasi upeina 3D -havainnekuvina, joiden avulla hahmotat tulevan talosi ennen yhdenkään sopimuksen allekirjoitusta.

Tutustu palveluumme

Jätä yhteydenottopyyntö

Joona Savolainen

050 364 6639

joona.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Kokkola

Vesa Savolainen

0400 587 767

vesa.savolainen@vieskakoti.fi

Vieskakoti Ylivieska