15.1.2021

Miten huomioida koira talon suunnittelussa?

Koiratalouksia mahtuu paljon yli tuhanteen asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan suunnittelemaamme ja rakentamaamme taloon.

Listasimme 10, kokemuksen kautta hyväksi todettua, koiraystävällisen kodin ratkaisua.

Koiraystävällinen talo

Koirien, erityisesti useamman, ja jyrsimisestä pitävän koiran, pitämisessä on erilaisia, mutta ratkaistavissa olevia haasteita talon ja asumisen kannalta.

Hienot lattiat voivat vaurioitua koiran kynsistä ja liukas lattia voi olla karvakuonolle vaarallinen. Käytännön asiat, kuten peseminen, trimmaaminen ja koiran tarvikkeiden säilyttäminen voivat olla turhaan hankalia, koska pienillä oivalluksilla ja oikeilla materiaalivalinnoilla elämä koiran (tai koirien) kanssa helpottuu ja lisää myös hänen elämänlaatuaan.

Koiraystävällisessä talossa otetaan huomioon koirien helppo asuminen ja niiden sujuva hoito. Koiran koko ja käyttötarkoitus asettaa luonnollisesti omat erityispiirteet koiraystävälliseen kotiin.

TUTUSTU KOIRAYSTÄVÄLLISEEN TALOON: Unelmakoti – Myös koirille

 

Minne laittaa koiran lelut ja muut tarvikkeet?

 

10 ratkaisua miten huomioit koiran talon suunnittelussa

 1. OMA SISÄÄNKÄYNTI KOIRALLE
  Erityisesti rospuuttoaikaan ehdottoman hyvä. Ihan oma, vain koiran käyttöön oleva sisäänkäynti voi olla turhan jämerä ratkaisu, mutta mikäli käytät kodinhoitohuonetta koiran omana huoneena, huolehdi että kodinhoitohuoneessa on ulko-ovi.
 2. OMA HUONE KOIRALLE
  Kun kotiin tulee vieraita, joiden vuoksi koira on hyvä saada omiin oloihin, on hyvä olla tähän helppo oma valmis tila, jossa myös esim. koiran ruoka- ja juomakupit ovat. Omaan huoneeseen koira on muutenkin hyvä laittaa aina, kun talonväki on pois kotoa. Yksi ratkaisu on iso kodinhoitohuone suunnitteluna sopimaan myös koiran huoneeksi.
 3. TURVALLISET MATERIAALIT
  Joissakin koirissa tylsyys herättää jyrsijän.
 4. KOIRALLE SOPIVAT LATTIAMATERIAALIT
  Koiraystävälliset lattiamateriaalit eivät saa olla liukkaat, mutta lattian pitää kuitenkin kestää koiran kynnet.
 5. KURAPISTEALLAS SUIHKULLA
  Kurapistealtaan pitää olla riittävän kokoinen koiran kokoon nähden.
 6. PAIKKA KOIRAN HOIDOLLE SÄHKÖPISTOKKEELLA
  Koiran hoitopaikka, jossa on kaikki valmiina trimmausta ja kynsien leikkausta varten. Paikkaan olisi hyvä mahtua koiran trimmauspöytä ja vierestä löytyä sähköpistoke trimmerille.
 7. OVIAUKON KULKUPORTTI
  Oviaukon kulkuportista koirat saavat tarvittaessa seurata perheen touhuja esimerkiksi koiran ollessa märkä pesulta tultuaan.
 8. SÄILYTYSTILAT RUUILLE JA KOIRAN TARVIKKEILLE
  Tässäkin iso kodinhoitohuone tai arkieteinen on oiva ratkaisu, jossa on oma kaappi tai tila kaapissa kaikille koiran ruuille ja hoito- ja ulkoilutarvikkeille
 9. MIETITTY TILA MYÖS PEDILLE
  helpottaa elämää paljon.
 10. IKKUNA KOIRALLE
  Koirat tykkäävät katsella ulos, niin suunnittele hänelle ikkuna, josta näkee ulos.

 

Pohjakuva koiratalouden arkieteisestä

Pohjakuva asiakkaallemme ja hänen koiralleen suunnitellusta arkieteisestä, joka toimii koiran omana huoneena, sisältää oman sisäänkäynnin ja pesu- ja huoltopisteet.

 

Mitä muita syitä on ottaa koirat ja lemmikit yleensäkin huomioon talon suunnittelussa?

Jos edes suunnittelet koiran (tai muun lemmikin) hankintaa tulevaisuudessa, kannattaa edellä mainitut asiat ottaa huomioon talon suunnittelussa ennakoivasti.

Myös jälleenmyynnin kannalta koiraystävällisten materiaalien valinta on tärkeää. Hyvin todennäköistä on, että aikanaan jos myyt talosi, talosi ostajalla on jo koira tai hän suunnittelee koiran hankintaa.  Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan (2016) noin 31 prosentilla kotitalouksista oli jokin lemmikki, joista yleisimpiä ovat koirat sekä kissat.

Koiria oli Suomessa on noin 700 000 ja kissoja noin 590 000. Koiran omistavia kotitalouksia oli 509 000 vuonna 2016, mikä oli jopa 60 000 enemmän kuin vuonna 2012 Myös kissatalouksien määrä oli kasvanut, joskin maltillisemmin. Kissan omistavia kotitalouksia oli noin 371 000 vuonna 2016, mikä oli noin 15 000 enemmän kuin vuonna 2012.

 

Ideat lemmikkieläinten huomioimisesta talteen talon suunnitteluun

Jos haluat koirasi viihtyvän ja elämän koiran kanssa olevan mahdollisimman sujuvaa, ota ideat talteen.

Jos aloitat meidän kanssamme taloprojektin, autamme suunnittelemaan tulevan kotisi juuri tällaisten erikoistarpeiden mukaan.

 

Posse on VieskaKodin arkkitehtinä toimivan kirjoittajan rakas snautseri, jonka valtakuntaa on kuvan sohvan lisäksi suuri kodinhoitohuone

 

Palvelu, yksilöllisyys ja viimeistely tekevät VieskaKodin

Yli 1000 rakennettua kotia

Hyvään palveluun ja korkealuokkaiseen rakentamiseen perustuva toimintamme toimii yhä 30 vuoden ja 1000 rakennetun kodin jälkeenkin.

Rajattomat mahdollisuudet

Voit valita tulevan talosi pohjan ja tyylisuunnan ideamallistostamme tai tuoda ideasi meille ja suunnittelemme koko talon tarpeidesi ja budjettisi mukaan.

Turvallinen kumppani

Vain vakavarainen yritys voi hoitaa 10 vuoden rakennetakuun. Liikevaihtomme oli 2020 n.8 milj. euroa ja vakavaraisuusaste yli 70 % . Meillä on korkein mahdollinen AAA-luottoluokitus, johon yltää vain 2.6% suomalaisista yrityksistä

Omat timpurit

Talosi rakentaa omat timpurimme ja paikalliset, valikoidut yhteistyökumppanimme, jotka tuntevat laatuvaatimuksemme ja rakentamistapamme.

Talo yhdellä sopimuksella

Saat kaiken talon rakentamiseen liittyvän yhdellä sopimuksella, olipa toimituslaajuus levyvalmis, muuttovalmis tai jotain siltä väliltä.

Sovittu hinta joka pitää

Saat pitävän hinnan talollesi haluamallasi toimituslaajuudella ja lisäksi kokonaiskustannusarvion koko rakennusprojektille.

Rakennusvaiheet dokumentoidaan

Rakennusvaiheiden kuvat ja rakennusdokumentit tallennetaan talojärjestelmään, jossa tiedot säilyvät käytettävissäsi vuosien päästäkin.

Laaja ja muokattava toimitussisältö

Talopaketin saat sellaisella toimitussisällöllä kuin haluat. Käytössäsi on markkinoiden laajin sisustusvalikoima.

Tiivis viestintä

Nykyaikaisten viestiryhmien käytön ansiosta, yhteydenpitosi Kotimestarin, työpäällikön ja vastaavan mestarin välillä on nopeaa ja saumatonta.